Report 2020/2021 - Nový byt a pandemie

Naposledy jsem zde publikoval příspěvek v roce 2019. Od té doby uběhla hromada času a myslím, že by bylo pěkné shrnout co zásadního se za poslední dva roky událo.

Před dvěma lety…

Na konci roku 2019 jsem byl již vystudovaný inženýr a otec mladé rodiny. Školní léta byly pryč a člověk musel začít budovat rodinné zázemí. V té době jsme bydleli v menším bytě v nájmu a již nějakou dobu jsme se rozkoukávali po nějakém vlastním bytě/domě. Již tehdy byly ceny nemovitostí vysoké a stále rostly dál, nebylo na co čekat. Práci jsem měl v Brně a již ze studentských let jsem byl zvyklý dojíždět (ideálně vlakem), takže jsme hledali v širším okolí Brna. Nakonec nás zaujal nový prostorný byt 3+kk v Bučovicích.

Rozhodnutí padlo rychle, začátkem roku 2020 jsem si vyřídil hypotéku a na Velikonoce jsme se stěhovali do nového bytu. Již od roku 2013 jsem spokojený zákazník AirBank, takže i u hypotéky jsem zůstal věrný mé bance.

Pandemie je tu!

Jak všichni víme, začátkem roku 2020 k nám dorazil virus COVID-19. Po sto letech další pandemie a lidstvo ani tentokrát nebylo připravené. Pro mě příchod COVID-19 znamenal především změnu pracovního režimu. Prakticky ze dne na den jsme v práci přešli na trvalý home-office. Ze začátku to byl nezvyk a trochu boj. V tu dobu jsme byli doma všichni tři po celý den, takže to nebylo vždy jednoduché, ale nakonec jsme to všichni zvládli. Do práce jsem se na nějaký měsíc vrátil o prázdninách 2020 a pak zase hurá zpět na home-office. Prakticky to stejné se opakovalo i letošní rok. Alespoň jsem si doma vyladil pracovní kout.

Dovolená v ČR je fajn.

Já moc nemám rád cestování letadlem, obzvlášť na delší trasy (dva lety z/do Kalifornie mi úplně stačily). S malým dítětem jsem si takové cestování vůbec nedokázal představit. Tohle všechno a COVID-19 rozhodl, že pokud pojedeme na nějakou dovolenou, tak jen autem po ČR. To se také stalo, teda téměř: pár dnů jsme ještě strávili na jedné svatbě na Slovensku.

O prázdninách v roce 2020 jsme navštívili Český Krumlov a okolí. Letošní prázdniny jsme využili k návštěvě severního okolí Prahy (Kokořín, Mělník,…). Mimo tyhle “velké” dovolené se nám v posledních dvou letech podařilo uskutečnit pár drobných výletů po širším okolí Bučovic. Nicméně, stále je co objevovat a chtěl bych na drobné výlety vyrážet častěji.

Závěrem…

Na závěr bych ještě chtěl zmínit věci, ve kterých bych se chtěl v budoucnu posunout dál. Především je to minimalismus, kolem kterého zatím jen bezradně kroužím. Obecně si myslím, že mám spoustu nepotřebných věcí (a možná i myšlenek), které mě zbytečně zatěžují a chtěl bych se jich postupně zbavit. S tím například souvisí i redukce darů na narozeniny/Vánoce. Ale zatím to moc nejde.

Další věc, co musím zlepšit, je častější pobyt venku v přírodě. Bohužel v posledních letech jsem často zavřený v bytě, COVID-19 tomu moc nepomohl. Nějaký pohyb by se mi hodil, ideální to spojit s rodinným poznáváním okolí Bučovic. Možná bych také konečně mohl vytáhnout častěji kolo. No uvidíme, zda se to podaří nebo vyhraje lenost.

A jaké byly vaše dva pandemické roky?




Enjoy Reading This Article?

Here are some more articles you might like to read next:

  • Fedora 20 v plném pracovním nasazení
  • Jaký byl rok 2015 a co bude dál?
  • Jaký byl rok 2012?
  • Samsung Galaxy S po 5 měsících
  • [FPGA] Vybrané vývojové desky