Založení účtu u Air Bank

Nedávno jsem se rozhodl založit bankovní účet u Air Bank, jeden z důvodů byl ten, že to je jediná banka, kde lze založit účet kompletně online bez čekání na doručení a zpětné odeslání podepsaných smluv. Nyní Vám popíšu, jak to všechno probíhalo a za jakou dobu byl účet připraven k použití.

Airbank_logo_rgb

Vše začalo 27.1.2013 po desáté hodině večer, kdy jsem na webových stránkách Air Bank vyplnil formulář pro založení běžného bankovního účtu. Formulář byl jednoduchý a přehledný, bylo třeba vyplnit nějaké osobní a kontaktní údaje, zvolit parametry nového účtu a například si vybrat jakou platební kartu chcete mít k novému účtu, pak už došlo na online podepsání smlouvy, smlouva se Vám zobrazí přímo v prohlížeči a “podepíšete” ji pomocí hesla a kódu, který Vám přijde SMSkou. Nyní je ještě nutné elektronicky zaslat do banky oboustranný scan občanského průkazu, druhého dokladu (řidičský průkaz, pas,…) a také výpis z Vašeho současného bankovního účtu, který máte zřízený v ČR. To vše lze stihnou za půl hodiny a pak už jen čekáte.

airbank1

Já čekal do 29.1.2013, kdy mi v 9:44 přišel email od Air Bank s tím, že účet je připraven k aktivací a k tomu stačí na něj číslo nového účtu bylo v emailu uvedeno) zaslat nějakou částku z Vašeho původního účtu, od kterého jste odeslali do Air Bank výpis z účtu. Já tedy hned obratem aktivační platbu odeslal a čekal na její doručení.

2013-02-07 19.39.26

Platba byla doručena druhý den 30.1.2013 a hned v 8:40 mi přišel email od Air Bank, že můj účet je plně aktivován a můžu ho začít používat. Ve stejný den mi také přišel dopis od Air Bank, ve kterém bylo uvedeno, že ho banka posílá pro kontrolu, zdali jsem to opravdu já, kdo zažádal o založení účtu a pokud ano, tak můžu tento dopis klidně vyhodit do koše a nebo v opačném případě banku ihned kontaktovat. Nyní už stačilo počkat na doručení bezkontaktní platební karty, o kterou jsem si zažádal hned při vyplňování formulářů k založení účtu.

2013-02-07 19.43.32

A právě dnes (7.2.2013) kolem poledne bezkontaktní platební karta dorazila poštou, tedy 8 dní od aktivace účtu (standartě by měla platební karta dorazit do 7 dnů, ale zpoždění bylo asi způsobeno současnou velkou poptávkou o nové bezkontaktní karty). Kartu pak už jen stačilo aktivovat třeba přes internetové bankovnictví a v něm si také nechat zobrazit PIN, takže nyní už můžu nový účet začít opravdu naplno využívat. Kompletně celá tato procedura, od vyplnění formuláře až po doručení platební karty, trvala necelých 12 dnů, které jsem mohl strávit v pohodlí domova.




Enjoy Reading This Article?

Here are some more articles you might like to read next:

  • [FPGA] Vybrané vývojové desky
  • Fedora 20 v plném pracovním nasazení
  • Samsung Galaxy S po 5 měsících
  • HW akcelerace videa na Linuxu díky VA-API
  • Report 2020/2021 - Nový byt a pandemie